Talerz "do syta"

Talerz do syta
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: protegemoi
wysokobiałkowe, niskotłuszczowe, szybkie, proste, sycące Wiem, że takie dania to żadna filozofia, ale lubię je- kiedy mam mało czasu po powrocie ze szkoły zawsze się sprawdza, bo ugotowanie kaszy to kwestia 10-15 minut.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kaszę wsypujemy do garnka i zalewamy ok. szklanką wody.

  2. Pod koniec gotowania wrzucamy do niej szpinak i fasolkę, mieszamy, czekając aż szpinak się rozmrozi.

  3. Przyprawiamy wg uznania (polecam majeranek- świetnie komponuje się z fasolką i pieprz cayenne- dzięki niemu potrawa nie jest mdła).

  4. Obtoczony w ziołach filet smażymy na oliwie.

  5. Z garnka z kaszą odlewamy ewentualny nadmiar wody, wykładamy wszystko na talerz.

Komentarze do przepisu (6)

mien1985 18 kwietnia 2011
Fajny przepis, tylko mam jedno pytanie czy fasolkę dajesz taką z puszki??
protegemoi 18 kwietnia 2011
tak, fasolkę daję z puszki, ale można też taką zwykłą namoczyć i ugotować- mi się to nie opłaca, bo... Czytaj całość »
tak, fasolkę daję z puszki, ale można też taką zwykłą namoczyć i ugotować- mi się to nie opłaca, bo gotuję tylko jedną porcję dla siebie, więc wygodniej mi z puszki ; )
Davidoff 19 kwietnia 2011
Fajny pomysł Uwielbiam szpinak i fasolkę. Wypróbuję w wersji wegetariańskiej i zamiast piersi kurczaka dodam... Czytaj całość »
Fajny pomysł Uwielbiam szpinak i fasolkę. Wypróbuję w wersji wegetariańskiej i zamiast piersi kurczaka dodam kotlety sojowe.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki