Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Talarki z kiełbasą prosto z patelni"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, zostaw do całkowitego ostygnięcia, przekrój na połówki. Czosnek obierz, posiekaj. Oliwę zmiksuj z musztardą, sokiem z cytryny, czosnkiem, rozmarynem, cukrem, pieprzem i szczyptą soli oraz 1 łyżeczką wody.
Kiełbasę potnij w plasterki. Boczek wrzuć na rozgrzaną patelnię. Smaż na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz. Wrzuć kiełbasę, smaż 4-5 minut, przełóż na ręcznik papierowy. Sałaty umyj, osusz, porwij na kawałki i ułóż na talerzu. Pomidorki przekrój na pół. Do kiełbasy włóż ziemniaki, lekko podgrzej.
Na sałacie ułóż ziemniaki, pomidorki, kiełbasę i boczek. Posyp zieleniną i od razu podawaj (np. z sosem jogurtowo-czosnkowym).Źródło: Naj