Tak zwana chińszczyzna

Przepis dnia 2011-08-08
Tak zwana chińszczyzna
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Bardzo proste, ale i bardzo smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. 2 Piersi kurczaka pokroiłam w cieniutkie plasterki. Wrzuciłam je na rozgrzaną oliwę, osoliłam i chwilę podsmażyłam. Po ok. 3 minutach wrzuciłam 500 g mieszanki mrożonych warzyw chińskich i mieszając co jakiś czas, dusiłam pod przykryciem. Kiedy warzywa były gotowe, wlałam 100 ml śmietanki 30%, którą rozmieszałam ze szczyptą chili i pół łyżeczki imbiru. Pogowałam jeszcze minutkę, aby smaki się połączyły. Podałam (a jakże!) z ryżem :)

Komentarze do przepisu (4)

panka 22 lipca 2011
Robię podobną chińszczyznę. Pyszne, szybkie danie. Twoje też wygląda apetycznie :)
anika80 23 lipca 2011
Cudownie wygląda, pewnie też tak smakuje.
aramona 23 lipca 2011
Bardzo ciekawe i na pewno smaczne - dodaję do ulubionych :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki