Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tajski makaron z krewetkami"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Składniki
czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 2,50 zł
Makaron jajeczny (tajski) wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Osącz na sicie. Grzyby namocz, obgotuj we wrzątku.
Marchewkę oraz dymki oczyść, drobno posiekaj. Papryczkę chili rozkrój, pozbaw pestek, pokrój w krążki. Czosnek obierz i posiekaj. Krewetki umyj, pozbaw pancerzy.
W woku rozgrzej olej. Przesmaż czosnek z chili, dodaj osączone i pokrojone na kawałki grzyby, marchew i dymkę. Wrzuć krewetki, smaż na dużym ogniu 5 min.
Dodaj makaron, smaż jeszcze 2 minuty. Dopraw sosem chili, sosem sojowym i octem ryżowym. Posyp kiełkami i startym imbirem.Źródło: Świat kobiety