Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4913
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4913
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Mięso polej sosem sojowym, miodem oraz olejem sezamowym. Wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 30 minut w chłodne miejsce. W tym czasie brokuły oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Marchewki obierz, opłucz, grubo zetrzyj. Soczewicę opłucz na sitku i osącz.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz, posiekaj. Brokuły gotuj 3 minuty w posolonym wrzątku, odcedź, osącz.
Zamarynowane mięso smaż przez 2 minuty na rozgrzanym oleju słonecznikowym. Dołóż soczewicę oraz cebulę. Smaż dalej 6 minut. Następnie dodaj ryż, brokuły oraz marchewkę. Całość przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś jeszcze 4 -5 minut. Przed podaniem potrawkę posyp nerkowcami.
Ryż basmati nada daniu ciekawy smak i aromat. ok. 45 min. 1 porcja zawiera ok. 520 kcal. Ok. 3,80 zł za porcję.Źródło: Tina