Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z zielonym sosem"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 61
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 61
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Składniki
Jarmuż dokładnie myję pod bieżącą wodą. Suszę ręcznikiem papierowym i drobno siekam, starannie wykrawając zgrubienia na liściach. Wrzucam na suchą patelnię. Gdy jarmuż straci jędrność, wlewam łyżkę oleju i smażę pod przykryciem aż zmięknie.
Do rondelka wlewam mleko i śmietanę, lekko podgrzewam i dodaję serek. Mieszam, przyprawiam solą, pieprzem i papryką. Dodaję jarmuż i jeszcze chwilę podgrzewam. W tym czasie gotuję makaron według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron polewam sosem i od razu podaję.
<strong>Justyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Tina