Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tagliatelle z wołowiną i pieczarkami"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 44
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Składniki
porcji, czas ok. 50 min; porcja – 390 kcal, cena 2,40 zł.
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie.
Wołowinę umyj, pokrój w cienkie paseczki. Oprósz solą oraz pieprzem. Oczyść starannie pieczarki, pokrój w plasterki lub na ćwiartki. Ząbek czosnku pozbaw osłonki, posiekaj.
Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Oczyszczoną marchewkę zetrzyj na tarce lub pokrój na malutkie kawałki. Łodygę selera naciowego opłucz, pozbaw włókien, posiekaj w plasterki.
Natkę opłucz i osusz, oderwij listki, grubo posiekaj. Mrożony groszek przelej wrzątkiem, osącz na sicie. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż mięso, krótko przesmaż. Dodaj czosnek, cebulę, marchewkę, seler naciowy, pieczarki oraz groszek. Smaż, mieszając, ok. 5 minut.
Przesmażone zalej bulionem (może być z kostki). Dodaj łyżeczkę koncentratu pomidorowego, wymieszaj. Gotuj całość na średnim ogniu około 10 minut.
Po tym czasie wsyp posiekaną natkę (część odłóż do dekoracji) oraz odcedzony makaron, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Rozłóż danie na talerze. Przed podaniem posyp startym na tarce żółtym serem i ozdób odłożoną natką.Źródło: Świat kobiety