Tagliatelle z sosem koperkowo-serowym i kurczakiem

Przepis dnia 2011-05-18
Tagliatelle z sosem koperkowo-serowym i kurczakiem
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Wspanianiały serowo-koperkowy smak. Pachnie wyjątkowo, a robi się bardzo szybko.

Składniki

  • koperek
  • SEREK TOPIONY
  • kurczak z rosołu (lub podsmażona pierś)
  • mleko
  • cebula
  • szczypta czosnku
  • sól
  • makaron tagliatelle

Przygotowanie

  1. Na łyżce oliwy zeszkliłam małą cebulę. Dodałam do niej 3 trójkąciki serka topionego light o smaku ziołowym, 2 łyżki naturalnego serka homogenizowanego, 200 ml mleka, szczyptę czosnku i sól. Gotowałam na małym ogniu, cały czas mieszając do momentu, aż się serek rozpuścił. Po tym czasie dodałam garść posiekanego koperku i mięso z kurczaka z rosołu. Wszystko intensywnie wymieszałam, aż kurczak idealnie połączył się z sosem. Podałam z makaronem tagliatelle.

  2. Danie na 3 faze diety Dukana lub na 2 bez makaronu.

Komentarze do przepisu (4)

irma 16 maja 2011
Nie stosuje diety Dukana, ale bardzo mi się podobają te obiadowe przepisy. Dzisiaj zrobię to danie, bo wygląda... Czytaj całość »
Nie stosuje diety Dukana, ale bardzo mi się podobają te obiadowe przepisy. Dzisiaj zrobię to danie, bo wygląda bardzo kusząco. Pozdrawiam.
tencia 17 maja 2011
Musi być dobre
panka 18 maja 2011
Właśnie jem, pycha ! Polecam niedowiarkom :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • koperek
  • SEREK TOPIONY
  • kurczak z rosołu (lub podsmażona pierś)
  • mleko
  • cebula
  • szczypta czosnku
  • sól
  • makaron tagliatelle
Składniki