Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z wielu dań kuchni śródziemnomorskiej ,które nigdy mnie się nie przeje. Kuchnia włoska zachwyca bogactwem smaków warzyw i oliwy. Wyśmienita mieszanka selera ,parmezanu ,oliwy ,czosnku oraz suszonych pomidorów ,zachwyci nie tylko wegetarian. Polecamy na lekki obiad bądź kolację.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Składniki
Seler kroimy w plasterki i razem z oliwą ,startym parmezanem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pomidorami blendujemy na pastę (niezbyt drobno) ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Makaron gotujemy al dente ,odcedzamy (pozostawiamy trochę wody z gotowania makaronu ,ok. 50 ml). W garnku mieszamy pesto i makaron (podgrzewamy ,cały czas mieszając) ,dodajemy posiekane liście selera i natki pietruszki ,ponownie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.