tagliatelle z podgrzybkami

tagliatelle z podgrzybkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: agafia
grzyby w śmietanowym sosie

Składniki

  • podgrzybki - 500 g
  • cebula - 1 szt
  • śmietana 18% - 200 ml
  • białe wytrawne wino - 200 ml
  • masło - 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • makaron tagliatelle - 500 g
  • ser pecorino - 30 g
  • tymianek - kilka gałązek

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone grzyby, podlać winem, dusić do odparowania alkoholu.

  2. Na koniec dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

  3. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, wrzucić do sosu, wymieszać. Podawać posypane płatkami sera pecorino i świeżym tymiankiem.

Składniki
  • podgrzybki - 500 g
  • cebula - 1 szt
  • śmietana 18% - 200 ml
  • białe wytrawne wino - 200 ml
  • masło - 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • makaron tagliatelle - 500 g
  • ser pecorino - 30 g
  • tymianek - kilka gałązek
Składniki