Tagliatelle z pistacjowym pesto

Tagliatelle z pistacjowym pesto
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jak co piątek śpieszno nam do weekendu. Danie mega szybkie i mega smaczne. 20 min i obiad gotowy.

Składniki

  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 250 g ricotty
  • 60 g orzechów pistacjowych
  • 60 g orzechów włoskich
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    W tym czasie przygotowujemy pesto:

    Orzechy razem z bazylią miksujemy w Benderze. Następnie dodajemy sól, pieprz i oliwę. Ponownie miksujemy.
    Do całości dodajemy starty parmezan, blendujemy ponownie i mieszamy z serem risotta. Do smaku doprawiamy gałką muszkatołową.

    Pesto mieszamy z gorącym makaronem, podajemy od razu.

Komentarze do przepisu (5)

bellamozzarella 01 października 2016
wow cudowne;-) robię jutro na obiadek;-)
Docherro 02 października 2016
Super....:)
ciacho50 02 października 2016
Pyszności :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 250 g ricotty
  • 60 g orzechów pistacjowych
  • 60 g orzechów włoskich
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
Składniki