Tagliatelle z mięsem i warzywami

Tagliatelle z mięsem i warzywami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Rena1
Makaron z mięsem i warzywami to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Składniki

  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1/2 kg kapusty białej
  • 1 żółta cukinia
  • 1 zielona cukinia
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa do zup i potraw w płynie do smaku
  • makaron grube wstążki

Przygotowanie

  1. Mięso umyć i ugotować w osolonej wodzie dodając obraną marchewkę, pietruszkę i por.

  2. Kapustę ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli.

  3. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone cukinie, dusić do miękkości.

  4. Następnie dodać posiekaną ugotowaną kapustę, marchewkę z rosołu, i mięso.

  5. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie, wymieszać, podsmażyć.

  6. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze. Dodać porcję mięsa z warzywami, podawać.

Składniki
  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1/2 kg kapusty białej
  • 1 żółta cukinia
  • 1 zielona cukinia
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa do zup i potraw w płynie do smaku
  • makaron grube wstążki
Składniki