Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z mascarpone"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 214
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Czosnek obrać, posiekać, delikatnie zrumienić na lekko rozgrzanej oliwie, mieszać, uważając, aby się nie przypalił.
Do czosnku dodać posiekane orzechy, podprażać na małym ogniu 2-3 minuty.
Mascarpone podgrzać w rondlu, dodać masło, dobrze wymieszać. Kiedy ser się rozpuści, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sosem polać gorący makaron, obsypać orzechami z czosnkiem, posypać utartym parmezanem.
Do sera mascarpone możesz dodać ser z zieloną albo niebieską pleśnią. Dzięki temu sos zyska dużo ostrzejszy smak.
ok. 20 minut.Źródło: Twoje Imperium