Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, pyszny pomysł na obiad.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 90
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
Łososia pokroić w paseczki. Na dość głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić łososia. Chwilę podsmażyć. Dodać szpinak, wszystko razem dusić ok. 10 minut.
Następnie na patelnie dolewamy śmietankę, mieszamy, doprawiamy gałką muszkatałową, serem corregio, solą i pieprzem. Chwilę pogotować, aby sos zgęstniał.
Do gotowego sosu wrzucić makaron, wszystko wymieszać. Podawać posypany serem i swieżo mielonym pieprzem.
Smacznego.