Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaków, kurki podlane białym winem i słodką śmietanką.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Cebulę i czosnek zeszklić na maśle z niewielką ilością oliwy z oliwek. Dodać kurki i odczekać aż puszczą sok i lekko odparują, następnie podlać wszystko białym winem i poczekać jak alkohol odparuje.
Kurczaka usmażyć na oddzielnej patelni i dodać do kurek. Wlać śmietankę i poczekać aż się zagotuje. Doprawić solą i pieprzem oraz natką pietruszki. Sos można opcjonalnie zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie.
Ugotować makaron i dodać do sosu, aby się połączyły.