Tagliatelle z kurkami, kurczakiem i białym winem

Tagliatelle z kurkami, kurczakiem i białym winem
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mynia_89
Idealne połączenie smaków, kurki podlane białym winem i słodką śmietanką.

Składniki

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek zeszklić na maśle z niewielką ilością oliwy z oliwek. Dodać kurki i odczekać aż puszczą sok i lekko odparują, następnie podlać wszystko białym winem i poczekać jak alkohol odparuje.

  2. Kurczaka usmażyć na oddzielnej patelni i dodać do kurek. Wlać śmietankę i poczekać aż się zagotuje. Doprawić solą i pieprzem oraz natką pietruszki. Sos można opcjonalnie zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie.

  3. Ugotować makaron i dodać do sosu, aby się połączyły.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 09 sierpnia 2012
Przepyszne i oko raduje.
Składniki
Składniki