Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy próbowaliście takiego połączenia ? Karczochy w polskiej kuchni zdobywają coraz większe powodzenie.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Boczek pokroiłem w kostkę, podsmażyłem krótko na odrobinie oliwy na dużym ogniu. Zdjąłem z ognia. Na innej patelni podsmażyłem na odrobinie oliwy z oliwek drobno posiekaną cebulę oraz pokrojone karczochy. Dodałem białe wino i gotowałem cały czas na małym ogniu przez około 15 minut. W miarę potrzeby, gdy na patelni zrobi się zbyt sucho można dolać trochę wody. W trakcie gotowania dodałem boczek, który wcześniej podsmażyłem. Wszystko doprawiłem solą i pieprzem. Ugotowałem tagliatelle w dużym garnku. Podczas gotowania makaronu nabrałem trochę wody z garnka, którą rozcieńczyłem szafran. Makaron ugotowałem al dente, odcedziłem i przełożyłem bezpośrednio na patelnie z karczochami i boczkiem. Zwiększyłem ogień, dodałem szafran, wszystko delikatnie wymieszałem, chwilę przetrzymałem na ogniu, aby smaki połączyły się ze sobą. Po przełożeniu na talerz posypałem danie startym parmezanem.