Tagliatelle z grzybami i kurczakiem

Tagliatelle z grzybami i kurczakiem
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: iwonasz
po prostu pyszne

Składniki

  • grzyby swieże np podgrzybki,prawdziwki, ok 0,5kg
  • cebula, 2 duże
  • Filet z kurczaka, 1 podwójny
  • śmietanka 18%, 0,5l
  • masło, 2-3 łyżki
  • olej lub oliwa, 1 łyżka
  • makaron tagliatelle, 500g
  • Natka pietruszki
  • sól.pieprz

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić pokroić dowolnie.Cebulę poszatkować drobno.Filet pokroić w kosteczkę.

  2. Kurczaka przesmażyć na oliwie ,odstawić.Rozgrzać masło zeszklić cebulę wrzucić grzyby i smażyć mieszając często ,doprawić solą i białym pieprzem.Gdy będą gotowe wrzucić kurczaka przemieszać zalać śmietanką gdy zgęstnieje od razu wyłączyć palnik ,dodać sporo natki pietruszki i podawać od razu z makaronem.

  3. Smacznego

Komentarze do przepisu (2)

wioleta333 22 września 2010
pyszności .....
margo21 21 lutego 2011
Mam zamrożone grzybki w sosie , jutro robię!
Składniki
  • grzyby swieże np podgrzybki,prawdziwki, ok 0,5kg
  • cebula, 2 duże
  • Filet z kurczaka, 1 podwójny
  • śmietanka 18%, 0,5l
  • masło, 2-3 łyżki
  • olej lub oliwa, 1 łyżka
  • makaron tagliatelle, 500g
  • Natka pietruszki
  • sól.pieprz
Składniki