Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle w sosie kurkowo-śmietanowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 238
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 238
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Składniki
Grzyby namocz w zimnej wodzie i dokładnie oczyść z wszelkich zanieczyszczeń. Oczyszczone rozłóż na papierowym ręczniku, aby dokładnie się odsączyły (jeżeli są zbyt duże, przekrój je na pół lub na ćwiartki).
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę. Wrzuć kurki i posyp odrobiną soli, aby puściły wodę. Smaż około 5 minut. Gdy woda odparuje, wlej śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i połącz z kurkami. Całość dokładnie wymieszaj. Danie podawaj na gorąco posypane parmezanem, świeżo zmielonym pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki.Źródło: Na żywo