Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron bez mięsa w 30 minut. Szybki obiad, czy też lekka kolacja dla dwojga.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 516
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Składniki
Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy na oleju razem z posiekaną cebulą, pomidorkami i kaparami. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek, zalewamy 100 ml wrzątku, dodajemy pastę. Dusimy pod przykryciem przez kolejne 5 min. W tym samym czasie gotujemy makaron. Sos przecieramy przez sito. Ponownie podgrzewamy, dodajemy makaron wraz ze 100 ml wody z gotowania (makaronu). Całość dokładnie mieszamy doprawiamy wg upodobań solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną bazylią i startym parmezanem.