Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle i włoskie warzywa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj według przepisu. Odlej na sicie (nie przelewaj). Bakłażan i cukinię umyj, osusz, pokrój w półplasterki lub w kostkę, odrzucając pestki. Poszatkuj obraną cebulę, oczyszczone pieczarki, pomidory i czosnek.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj cukinię, bakłażana oraz pieczarki. Smaż, mieszając, 10 minut. Wrzuć osączone pokrojone szparagi i pomidory. Duś razem kilka minut. Dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem, posyp bazylią.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 4,30 zł.Źródło: Świat kobiety