Tagine po Polsku

Tagine po Polsku
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: keicam
Wspaniały przepis na polską wersję tagine :P

Przygotowanie

  1. Dzień wcześniej marynujemy mięso:

    -oliwa
    -sól
    -pieprz
    -przyprawa

    Podsmażamy mięso, odstawiamy cebulę wraz z czosnkiem podsmażamy
    następnie dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem ok 1,5h (w zależności od gatunku mięsa)

  2. Kroimy w kostkę :

    -ziemniaki
    -bakłażana
    -cukinie
    -marchewkę

    I dodajemy po kolei do uduszonego mięsa:

    -marchewkę i ziemniaki 30 min (dusimy)
    -cukinie i bakłażan 15 min (dusimy)

  3. Po około 2 godzinach można zabrać się do konsumpcji :-)

    -SMACZNEGO-

Składniki