Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i przepyszne, syci na wiele godzin!!!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 140
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 140
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Kurczaka kroimy w sredniej wielkosci kostke, boczek kroimy na cienkie plasterki, a nastepnie w poprzek na paseczki.
Na patelni rozgrzewamy maslo czosnkowe, wrzucamy kurczaka i boczek. Rumienimy, nastepnie wlewamy smietane i dusimy okolo 3-4 minut. Wrzucamy makaron i mieszamy. Dusimy jeszcze 2 minuty, posypujemy natka pietruszki i doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego!