Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tacos z kurczakiem i białą salsą
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 113
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 61
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 13
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 68
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 113
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 61
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 13
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 68
Składniki
Zaczynamy od przygotowania mieszanki przypraw. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy. Kurczaka kroimy na średnie kawałki. Mieszamy z łyżką oliwy i przygotowaną mieszanką przypraw. Zostawiamy do zamarynowania na godzinę w lodówce.
Przygotowujemy salsę blanca: w miseczce mieszamy wszystkie składniki i schładzamy przez 10 min. w lodówce.
W drugiej miseczce mieszamy kawałki mango, cebuli, awokado z sokiem z limonki i posiekaną kolendrą i papryczką.
Kurczaka obsmażamy na złoto przez ok. 5-8 minut, lub do momentu aż będzie usmażony. Rozrywamy widelcem na kawałki.
Tortille opiekamy na blaszce w piekarniku lub nad palnikiem na kuchence gazowej. Na każdej tortilli układamy porcję kurczaka, mieszanki mango-awokado, listki kolendry i odrobinę salsa blanca, a także kawałki truskawek i okruszki sera feta. Tacos z kurczakiem i salsa blanca picante skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy kolendrą i suszonymi płatkami chili. Smacznego!