Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynkowe ruloniki"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 135
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 109
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 135
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jabłko umyj, również zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do jajek, wsyp rodzynki i żurawinę, dodaj majonez i chrzan, przypraw. Wsyp szczypiorek, wymieszaj.
Farszem posmaruj plastry szynki, delikatnie i ciasno zwiń. Schłodź. Ruloniki ułóż na sałacie, udekoruj natką.
Każdy z ruloników możesz ciasno owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce. Dzięki temu będą zwarte, łatwiej dadzą się pokroić (np. dekoracyjnie pod skosem, żeby było widać farsz).
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie