Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka i szynka to dwa rodzaje mięs, które najczęściej goszczą w mojej kuchni. Można je przyrządzać na wiele sposobów i z wieloma dodatkami.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1276
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1276
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Szynkę pociąć w plastry grubości 1,5 - 2,0 cm. Nie rozbijać. Oprószyć przyprawami i odstawić na pół godziny by mięso przeszło zapachem przypraw. Zrumienić na smalcu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem, podlać bulionem lub rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Na maśle podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić solą i pieprzem.