Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z tego przepisu wychodzi kruche , mięciutkie i smaczne a sos jeszcze smaczniejszy. Łatwy i prosty przepis na te pyszne kruche mięsko. Polecam
rondel, nóż, deska, ręcznik papierowy, widelec,
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9825
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 110
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 53
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9825
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 110
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 518
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 53
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. W rondlu z grubym dnem rozgrzać tłuszcz i podsmażać mięso na złoty, rumiany kolor. Gdy mięso uzyska kolor brązu czy przysmaży się dodajemy pokrojona drobno cebulę oraz posiekany drobno czosnek. Jeszcze chwilę podsmażamy i zalewamy wodą tak by mięso było przykryte, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjmujemy je na talerz a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszana w wodzie. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Smacznego Podałam z kluskami i czerwoną kapustą.
Danie gotowe do podania.