Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkanie.
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Składniki
Warzywa obrać, umyć, pokroić w dość grube kawałki. Włożyć do garnka, dodać przyprawy i wlać ok litr wody. Gotować 15-20 minut. Wystudzić i przecedzić. Szynkę umyć i dokładnie osuszyć. Przy pomocy strzykawki nabierać bulion i wstrzykiwać w mięso. Następnie natrzeć szynkę przygotowanym smarowidłem z musztardy, oleju, gorczycy, papryki , pieprzu, chili, czosnku, soli. Ostrożnie z solą, bo bulion był solony, który został wstrzyknięty w szynkę. Ładnie mięso ułożyć i związać grubym bawełnianym sznurkiem. Szynkę przełożyć do rękawa do pieczenia. Dodać gotowane warzywa. Zawinąć końce rękawa i zamknąć zapinkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2 godz. ( 1kg mięsa = 1 godzina pieczenia). Po wyjęciu z piekarnika pozostawić mięso, żeby odpoczęło, a następnie pokroić w dość grube plastry. Serwować do obiadu. Smacznego. Dobrym dodatkiem będzie chrzan, albo ćwikła z chrzanem.