Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe z szynki, a to co zostaje zamienia się w wędlinę do chleba.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 178
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 178
Składniki
Musztardę wymieszałem z majerankiem, oliwą, przeciśniętym czosnkiem i słodką papryką. Do smaku sól i pieprz. Powstałą mazią posmarowałem mięso. Pozostawiłem ja na kilka minut w zimnym miejscu. W tym czasie obrałem jabłka, pozbawiłem gniazd nasiennych i pokroiłem na ósemki. Cebulę pokroiłem na talarki.
Mięso obsmażyłem na zimnej patelni, następnie przełożyłem je do naczynia żaroodpornego. Na tą samą patelnię wylałem sok jabłkowy, wrzuciłem jabłka i cebulę, w razie potrzeby sól i pieprz. Chwilę dusiłem, zbierając pozostałości po smażeniu mięsa. Tym płynem zalałem mięso, dodałem ziele i liście laurowe.
Wstawiłem do piekarnika 180 stopni minimum 70 minut. Po tym czasie zdjąłem pokrywę i jeszcze chwilę podpiekałem mięso z wierzchu.