Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, plus warzywa to super zestaw. Polecam i zapraszam do zapoznania się z moim przepisem bo warto. Z prostych składników możemy wyczarować super danie.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 414
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85653
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 414
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85653
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Mięso czyścimy z białych błonek i kroimy na większe kostki, ponieważ podczas duszenia trochę się zmniejszy.
Warzywa obieramy.
Morele suszone kroimy na ćwiartki.
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę .
Na patelnię dodajemy olej, rozgrzewamy i na rozgrzany olej dodajemy kostki szynki. Podsmażamy mięso mieszając.
Do mięsa dodajemy sól, pieprz oraz czerwoną wędzoną mieloną paprykę. Mieszamy i podsmażamy całość.
Mięso zdejmujemy z patelni i na ten sam olej dokładamy warzywa i podsmażamy.
Podsmażone mięso wkładamy do garnka dodajemy wodę lub bulion warzywny i dodajemy podsmażone warzywa. Zakrywamy przykrywką i dusimy na małym ogniu około 1 godziny. Warto jest zacząć od mięsa za 20 minut dołożyć warzywa. Podczas duszenia mieszamy i możemy dolewać wody lub bulionu.
A teram to już tylko jakieś plasterki z ziemniaka i smacznego.