Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 58
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 64
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 58
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 64
Składniki
Tuńczyka odsączyć(może być w sosie własnym lub w oleju) dodać drobno pokrojoną cebulę i paprykę(świeżą lub marynowaną) jajko i namoczoną bułkę,doprawić solą i pieprem dość obwicie.Dobrze wymieszać.Uformowacć kotlety,usmażyć i gotowe. Można podawać jako danie z ziemniakami i surówka lub jako burgery. Zamiast ostrej papryki dodac ulubione zioła i pieprz cytrynowy. Tunczyka można zastąpić łososiem. Dodatek otartej skórki z cytryny lub limonki zmienia smak na bardziej egzotyczny.
Można zrobić klopsy lub pulpety w ulubionym sosie.Ja robie w serowym lub grzybowym.