Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś chciałam wam pokazać moją domową wersję kebabów z kurczakiem i dużą ilością sosu czosnkowego. Po prostu niebo w gębie.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 63
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9197
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 814
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 63
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9197
Składniki
Piersi z kurczaka dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowy, a następnie kroimy w grubą kostkę. Do mięsa dodajemy oliwę z oliwek, garam masala, chana masala, tandoori masala, oregano, czosnek granulowany, sos chili, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy, jak mamy czas to odstawiamy w chłodne miejsce na około 1-2 godzin, a jak nie to smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, gdyż już dodaliśmy oliwę z oliwek.
Mięso przykrywamy i dusimy, co jakiś czas mieszając, do momentu aż woda całkowicie wyparuje, a mięso się porządnie przyrumieni.
Chlebki naan wkładamy do piekarnika nagrzanego do 250'C i podgrzewamy je jakieś 5 minut.
Cebulę kroimy w piórka, sałatę szatkujemy, a pomidora kroimy w pół plasterki.
Podpieczone chlebki naan wyjmujemy na talerz. Na każdy chlebek nakładamy po połowie mięsa.
Mięso obficie polewamy sosem czosnkowym.
Na sos układamy cebulę, pomidory i sałatę.
Na koniec warzywa można oblać sosem czosnkowym.
Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!