Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szybkie konfitury gruszkowe"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20978
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20978
Składniki
Cytryny sparz, otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Nasiona kardamonu roztłucz. Ziarenka wymieszaj ze skórką cytrynową.
Gruszki obierz. Miąższ pokrój na małe kawałki. Włóż do garnka, zalej sokiem z cytryn. Odstaw do lodówki.
Obierki z gruszek i skórki z cytryn zalej 300 ml wody, gotuj 50 min. Gruszki wyjmij z lodówki, zalej sokiem jabłkowym i odcedzonym wywarem z obierek. Gotuj 20 min. Dodaj cukier, mieszaj do rozpuszczenia, ponownie zagotuj. Nałóż do słoików, zamknij.
Czas 90 min; porcja – 570 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety