Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka frittata, w tym wypadku z szynka i pomidorami jest nie tylko doskonalym posilkiem na sniadanie, kolacje, przekaske lub nawet na obiad, ale i mozna ja zrobic ze wszystkiego, co mamy pod reka - tutaj fantazja nie zna granic.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Piekarnik rozgrzac do 200° C, szynke pokroic w drobna kostke. Wlac roztrzepane jajka do miski i dokladnie wymieszac ze smietana, sola, pieprzem, natka pietruszki, szczypiorkiem i parmezanem. Wysmarowac foremke do pieczenia maslem, wlac do niej mase jajeczna. Pomidory pokroic na pól i ulozyc na wierzchu pokrojona powierzchnia do góry i posypac tartym serem. Piec przez ok. 20 minut, albo dluzej, az masa jajeczna sie zetnie.
Podawac na goraco np. z zielona salata.