Szybki obiad

Szybki obiad
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Nieraz bywają takie sytuacje, że trzeba obiad przygotować niemal błyskawicznie. Proponuję moją metodę. Mianowicie robię przegląd lodówki i zamrażarki oraz zapasów w szafkach kuchennych. Zawsze coś sensownego przyjdzie mi do głowy.

Składniki

  • 100 g komosy
  • 1/2 opakowania sałaty roszponki
  • 1 papryka czerwona lub żółta
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 1 szkl. fasolki szaragowej
  • 2-3 pieczareki
  • 1 upieczone udko kurczaka
  • przyprawy: sól, papryka ostra
  • 2-3 łyżki oleju kujawskiego

Przygotowanie

  1. Komosę gotować w lekko osolonej wodzie przez 10-15 minut. Sałatę umyć i rozłożyć na talerze. Cebulę, papryczkę chili, umytą paprykę pokroić. Fasolkę obgotować przez jakieś 5 minut. Mięso z udka drobno pokroić. Obrać pieczarki lub (jak ja) wyjąć z zamrażarki. Wszystkie składniki poddusić na oleju z przyprawami.

  2. Ugotowaną komosę i wszystkie składniki z patelni przenieść na talerze.

Komentarze do przepisu (14)

bryssska 27 listopada 2018
Też tak czasem robię, tylko mi przeważnie z tego wychodzą sałatki ;-D
SlodkoSlodka83 27 listopada 2018
Smacznie :-)
fafiatko 27 listopada 2018
Pyszne! uwielbiam takiesmaczne kompozycje!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 100 g komosy
  • 1/2 opakowania sałaty roszponki
  • 1 papryka czerwona lub żółta
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 1 szkl. fasolki szaragowej
  • 2-3 pieczareki
  • 1 upieczone udko kurczaka
  • przyprawy: sól, papryka ostra
  • 2-3 łyżki oleju kujawskiego
Składniki