Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z serii "szybko i prosto". Można dodać dowolne składniki zalegające w lodówce.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Boczek kroimy w paseczki, por w półplasterki. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szczypiorek siekamy.
Na gorącą patelnię wrzucamy boczek, kiedy wytopi się tłuszcz dodajemy por i smażymy razem do chwili aż por zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dorzucamy makaron i szczypiorek, dokładnie mieszamy i danie jest gotowe do podania.