Szybki łosoś z koperkiem i masłem

Szybki łosoś z koperkiem i masłem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Akademia
Bardzo szybkie danie obiadowe. Łosoś jest soczysty i aromatyczny.

Składniki

  • płat łososia
  • zimne masło
  • pęczek kopru
  • sól
  • pieprz cytrynowy

Przygotowanie

  1. Łososia układam na folii aluminiowej, posypuję solą i pieprzem cytrynowym. Następnie układam na nim kilka cienkich plastrów masła i posypuję posiekanym koperkiem. Rybę szczelnie owijam folią aluminiową i piekę około 20 minut w 180 stopniach C.

Komentarze do przepisu (4)

DoktorGosia 03 marca
Czasem sukces tkwi w prostocie:). Pyszne połączenie:)
Akademia 17 marca
Dzięki :)
Afrulu 08 maja

Przyrządzony w ten sposób jest bardzo smaczny z tym,że ja dodaję jeszcze czosnek ale to już jak kto lubi:)I... Czytaj całość »

Przyrządzony w ten sposób jest bardzo smaczny z tym,że ja dodaję jeszcze czosnek ale to już jak kto lubi:)I niekoniecznie musi być we folii można piec na blaszce tyko trzeba uważać by nie przepiec !
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • płat łososia
  • zimne masło
  • pęczek kopru
  • sól
  • pieprz cytrynowy
Składniki