szybki lekki obiadek na upały

szybki lekki obiadek na upały
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Na dworze gorąco a obiad zjeść trzeba. Zazwyczaj gdy jest gorąco, mamy dużo mniejszy apetyt niż podczas chłodnych dni. Na taka pogodę proponuje fasolkę szparagową gotowaną na parze z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniaczkami a do popicia zimny kefir :)

Składniki

  • 250 g fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • 2 większe młode ziemniaki lub kilka mniejszych
  • Kefir

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową i ziemniaki gotuję na parze w parowarze.

    Na patelni rozgrzewam troszeczkę masła i smażę dwa jajka. Doprawiam solą i pieprzem.

    Ugotowane ziemniaki ubijam tłuczkiem i dodaję troszkę mleka i troszkę masła tak żeby wyszło puree. Wykładam na talerze i podaję z zimnym kefirem. Fasolkę można jeszcze posypać uprażona bułką tartą jeśli ktoś ma ochotę :)

Komentarze do przepisu (1)

Docherro 12 lipca 2016
Taki najlepszy:)
Składniki
  • 250 g fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • 2 większe młode ziemniaki lub kilka mniejszych
  • Kefir
Składniki