Szybki i tani sznycel.

Szybki i tani sznycel.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybkie danie dla studentów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mortadelę pokroić w grube plastry, oprószyć pieprzem, bazylią i majerankiem. Jaja rozbić z mlekiem, a bułkę tartą wymieszać z serem. Gotowe plastry kiełbasy oprószyć mąką, maczać z jajku z mlekiem i panierować w bułce z serem. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.

Komentarze do przepisu (1)

gochna55 11 października 2016
W latach 70 ub.w. to takie sznycelki nazywały się "schaby al'a Gierek". Robię i dziś je często, bo po... Czytaj całość »
W latach 70 ub.w. to takie sznycelki nazywały się "schaby al'a Gierek". Robię i dziś je często, bo po prostu je lubimy i przypominają fajne czasy.
Składniki
Składniki