Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne dania wcale nie muszą mieć długiej listy składników. Oto dowód na to, że wystarczy ich zaledwie parę, aby wyczarować niecodzienne danie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 66
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 66
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni bez termoobiegu (góra-dół). Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż na pół. Miąższ ponacina,j uważając, by nie uszkodzić skórki. Oprósz porządnie solą i wysmaruj oliwą. Ułóż bakłażany w naczyniu żaroodpornym i piecz około 25 minut.
Mięso, natkę, jajko, 1 łyżkę bułki tartej i przyprawy dokładnie ze sobą wymieszaj.
Wyjmij po wskazanym czasie bakłażany z piekarnika. Ostudź je. Wydrąż nasiona i wyrzuć je. Resztę miąższu wybierz zostawiając nieco w środku warzywa. Miąższ posiekaj drobno i wymieszaj z mięsem, jajkiem, bułką tartą i natką w misce. Wypełnij bakłażany masą, posyp je pozostałą bułką tartą i skrop nieco oliwą. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach i posyp bakłażany. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!