Szybki Gulasz pieczarkowy

Szybki Gulasz pieczarkowy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Bardzo prosta do zrobienia potrawa z aromatycznymi pieczarkami.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • ½ kg pieczarek
  • Cebula
  • Sól
  • pieprz
  • Sos w słoiczku pieczarkowy
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.

  2. 2. Na drugiej patelni prużymy obraną i drobno pokrojoną cebule.
    3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
    4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 5. Gdy mięso jest miękkie łączymy z grzybami.
    6. Wlewamy sos pieczarkowy i 5 minut gotujemy.
    7. Można podawać z ziemniakami, kopytkami lub kluskami śląskimi.

  4. 8. Danie gotowe.
    9. Smacznego

Składniki
  • 1 szynka wieprzowa
  • ½ kg pieczarek
  • Cebula
  • Sól
  • pieprz
  • Sos w słoiczku pieczarkowy
  • Olej do smażenia
Składniki