Szybki bigos z młodej kapusty

Szybki bigos z młodej kapusty
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Szaffranka
Szybki bigos z młodej kapusty z dodatkiem wiejskiej kiełbasy i moich ulubionych ziół prowansalskich. Bardzo łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.

Składniki

  • 2 średnie główki młodej kapusty
  • 50 dag kiełbasy wiejskiej
  • 50 dag pieczarek
  • 30 dag cebuli
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • przyprawa prowansalska
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę myjemy, szatkujemy i solimy. Przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody. Wstawiamy na ogień i gotujemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, kiełbasę w półksiężyce, a pieczarki w plasterki. Wszystkie składniki kolejno podsmażamy na oleju i dodajemy do kapusty. Wlewamy przecier pomidorowy, przyprawiamy, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę gotujemy do miękkości warzyw i połączenia się smaków. Podajemy z ulubionym pieczywem.

Komentarze do przepisu (1)

bryssska 03 lipca 2018
Same pyszności ;-D
Składniki
  • 2 średnie główki młodej kapusty
  • 50 dag kiełbasy wiejskiej
  • 50 dag pieczarek
  • 30 dag cebuli
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • przyprawa prowansalska
  • sól
  • pieprz
Składniki