Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, aromatyczne danie. Moja córka spałaszowała obiad błyskawicznie. Polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W czasie gdy on się gotuje, obrać i pokroić pieczarki, cebulę i czosnek. Obgotować przez pięć minut różyczki brokuła. Następnie je zmiażdżyć widelcem. Cebulę, pieczarki i czosnek zeszklić na kilku łyżkach oleju. Dodać uduszonego brokuła i jeszcze chwilę dusić. Na talerze nałożyć najpierw makaron penne. Na niego zawartość patelni. Na wierzch pokrojone suszone pomidory i natka pietruszki. Całość można polać jeszcze aromatyzowaną oliwą ze słoiczka z suszonymi pomidorami.