Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki barszcz ukraiński"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 29
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 25
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 65
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 29
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 25
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 65
Składniki
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Buraki pokroić w kosteczkę lub utrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewki i pietruszkę pokroić w słupki, ziemniaki w kostkę, a por w talarki.
Warzywa zalać gorącym bulionem. Dodać fasolkę szparagową, listki laurowe i ziele angielskie. Gotować ok. 20 minut.
Śmietankę zmiksować z mąką i kilkoma łyżkami barszczu, wlać do zupy. Zagotować. Dodać osączoną białą fasolę. Przyprawić do smaku.
Zupa będzie bardziej esencjonalna, jeśli dodamy do niej zakwas buraczany. Podawać z kromką razowca.Źródło: Twoje Imperium