Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szwedzkie naleśniki z łososiem i sosem musztardowym"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli wsyp do wysokiego naczynia. Wbij jajka. Dolej mleko. wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Odstaw je pod przykryciem na około 20 minut, aby mąka spęczniała.
Zioła opłucz, osusz, odłóż trochę koperku do dekoracji. Pozostały koperek, natkę i tymianek grubo posiekaj. Dodaj do ciasta i dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej dużą patelnię. Cienko smaru ją olejem. Następnie wylewaj porcje przygotowanego ciasta. Równomiernie je rozprowadź. Usmaż 8 cienkich naleśników. Gotowe placki przełóż na ogrzany talerz.
Ogórek oczyść, potnij w plasterki. Musztardę utrzyj z miodem. Przed podaniem naleśniki złóż w rożki. Na każdym połóż po kilka plasterków ogórka i plasterek łososia. Jako dodatek serwuj sos musztardowy. Udekoruj odłożonym koperkiem.Źródło: Naj