Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szwedzka tortilla z łososiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Ogórek umyj, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Pumpernikiel drobno pokrusz. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć okruszki i smaż 3 minuty, ciągle mieszając. Zrumieniony chleb od razu zdejmij z patelni i odłóż do wystudzenia. Koperek opłucz, starannie osusz, gałązki porwij na małe kawałeczki.
Tortille podgrzej na suchej patelni albo w rozgrzanym piekarniku. Każdy placek posmaruj musztardą. Połóż po dwa plasterki łososia oraz po kilka plasterków ogórka. Całość posyp koperkiem oraz okruszkami pumpernikla. Przed podaniem zwiń w rożek albo złóż na pół.
Jeśli placki z musztardą byłyby zbyt pikantne, tortille możesz posmarować kremowym twarożkiem kanapkowym albo serkiem mascarpone. Aby był bardziej wyrazisty w smaku, przypraw go mielonym pieprzem cytrynowym lub ziołowym.
ok. 10 min. 1 porcja zawiera ok. 310 kcal. Ok. 4,60 zł za porcjęŹródło: Tina