Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sztuka mięsa z warzywami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 39
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz. Warzywa (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, opłucz, potem potnij na kawałki. Zagotuj posoloną wodę. Dodaj do niej listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu.
Do wrzątku włóż mięso. Zanim woda ponownie zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 75 minut, aż mięso będzie miękkie.
Na 20 minut przed końcem gotowania dołóż pokrojone warzywa. Przypraw mielonym pieprzem. Gotowe mięso i warzywa wyłóż na talerz. Podawaj np. z sosem chrzanowym.Źródło: Tina