Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sztuka mięsa z sosem żurawinowym"
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Na patelni rozpuść masło, wsyp mąkę i zarumień ją, stale mieszając. Wlej bulion warzywny i energicznymi ruchami mieszaj do momentu, aż połączą się ze sobą, tworząc kleik.
Następnie dodaj konfiturę żurawinową i dokładnie wymieszaj. Sos dopraw do smaku. Gotuj kilka minut. Przed podaniem mięso pokrój w plastry i polej sosem.Źródło: Na żywo