Sztuka mięsa z grilla

Przepis dnia 2012-05-01
Sztuka mięsa z grilla
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Dla tych co lubią wbijać zęby...

Składniki

  • steki wołowe
  • kurczak w kawałkach
  • karczek
  • schab z kością lub bez
  • sól
  • pieprz
  • musztarda, ketchup, sosy do mięs

Przygotowanie

  1. Na grill można położyć praktycznie każdy rodzaj mięsa. Co kto lubi. Świeże pieczywo lub pieczone ziemniaki lub warzywa znakomicie pasują jako dodatek. Marynatę do mięs każdy robi inaczej, ja osobiście nie marynuję mięsa do grilla ponieważ po upieczeniu każda osoba używa innych sosów, musztard i ketchupów każdy według własnego upodobania.

Komentarze do przepisu (6)

mari 27 maja 2010
W tym roku po raz pierwszy (nie wiedziec czemu (?)) pitrasiłam żeberka. Wyszły rewelacyjnie. Też bym podrzuciła... Czytaj całość »
W tym roku po raz pierwszy (nie wiedziec czemu (?)) pitrasiłam żeberka. Wyszły rewelacyjnie. Też bym podrzuciła na Twój ruszt ;) Pozdrawiam!
LenaMS 28 maja 2010
Oj wprosiłabym się, wprosiła... A mój mąż jeszcze chętniej na takiego steka ;o)
RENIA730 28 maja 2010
Chyba zapomniałeś wpisać przepis ? Może masz jakiś wspaniały sposób marynowania mięsa przed pieczeniem,... Czytaj całość »
Chyba zapomniałeś wpisać przepis ? Może masz jakiś wspaniały sposób marynowania mięsa przed pieczeniem, łączenia mięsa z ciekawymi dodatkami, a może masz opracowany jakiś oryginalny sosik do mięś grilowanych ? Bo narazie widzę tylko listę zakupów i to niedokończoną.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • steki wołowe
  • kurczak w kawałkach
  • karczek
  • schab z kością lub bez
  • sól
  • pieprz
  • musztarda, ketchup, sosy do mięs
Składniki