Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wasi mięsożercy nie pogardzą taką sztuką z fajnie dobranymi dodatkami. W wersji z pyrami, kluskami czy kopytkami staną się sytym daniem.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 53
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2264
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 260
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1608
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 53
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2264
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 260
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1608
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojone pieczarki oraz pokrojoną marchew, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Pomidory sparzamy, obieramy, kroimy na kawałki. Dodajemy do grzybów, podlewamy bulionem, dusimy dalej pod przykryciem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy oprószone solą, pieprzem i mąką, mięso. Po dwie minuty z każdej strony. Przekładamy do sosu wraz z przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Dusimy pod przykryciem 45 minut. Masło rozgrzewamy, wsypujemy mąkę, podsmażamy, wlewamy chochlę sosu, dokładnie łączymy, przelewamy do całości, mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.