Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mamy czerstwy chleb. Można wykorzystać w połączeniu z zapomnianymi szprotkami. Do tego dowolny sos, sałata i obiad gotowy.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 28
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2242
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 250
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1575
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 28
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2242
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 250
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1575
Składniki
Pokroiłem czerstwy chleb, który następnie zalałem bulionem, odstawiłem. Czosnek i cebulę drobno pokroiłem, zeszkliłem na niewielkiej ilości oliwy. Dodałem suszony tymianek i bazylię. Tak przygotowaną cebulę dodałem do chleba. Następnie dodałem odsączone z oleju szprotki i szprotki w pomidorach, wbiłem jajka. Dokładnie wyrobiłem masę, doprawiłem solą i pieprzem. Uformowałem okrągłe pulpety, które panierowałem grubo w bułce tartej. Smażyłem na złoto na małej ilości oleju ( pulpety są tłuste same w sobie).